divendres, 9 de juliol de 2010

Sandro Rosell i la manifestació de dissabte


El FC Barcelona s’ha adherit a la manifestació de dissabte de resposta a la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l’Estatut de Catalunya i hi estarà representat pels directius Jordi Cardoner, Jordi Moix i Pilar Guinovart. En principi, no hi serà el president Sandro Rosell el qual, aquell cap de setmana, serà a Sud-àfrica per assistir a la final del mundial de futbol. L’anunciada absència de Rosell a la manifestació ha estat criticada. Personalment crec que hi hauria d’anar i que hauria de delegar en el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, la presència al mundial. No obstant, que no hi vagi no em sembla del tot censurable; la seva posició és defensable i tot depèn de quina força dónes a uns arguments i a d’altres. Tant se val. El que em sembla molt positiu és que el FC Barcelona doni suport a la manifestació i que hi hagi representants del club.

Dit això, sí que vull fer un parell de consideracions sobre l’argumentació de Rosell. Ha dit que el FC Barcelona dóna suport a la manifestació perquè la convoca la Generalitat i que sobre la sentència del Constitucional no emet opinió perquè no és advocat.

Trobo que aquests primers dies Rosell actua amb un excés de tacticisme que no el beneficia ni a ell ni al club. Algunes de les decisions que ha pres, la visita al president extremeny d’aquest dilluns i la suspensió de la presidència d’honor de Johan Cruyff, la setmana passada, es justifiquen més per la voluntat de distanciar-se de la presidència de Joan Laporta que no pas per la seva conveniència i sentit institucional. En el cas de la manifestació hi veig aquest mateix desig de distanciament.

Ara: si no fos aquesta la raó, la conclusió seria alarmant. La manifestació la convoca Òmnium Cultural i no pas la Generalitat, però entenc el que Rosell vol dir, que té el suport del govern del país, i em sembla molt correcte. No obstant, jo considero que el president del FC Barcelona ha de tenir criteri propi en les grans qüestions del país i que ha de ser capaç d’expressar-lo amb claredat.Del Bloc de Jordi Badia

_