dilluns, 5 de juliol de 2010

Tocs d'antenció: Cruyff i Catalunya , amb primera dama de fons

Marta Pineda, esposa de Sandro Rosell, al centre a una foto amb la família de Cesc Fàbregas a l'Sport.es

Avui han vist la llum dos articles sobre les primeres decisions de Sandro Rosell, com es manifestava a aquesta mateixa crònica en l'apunt "A propòsit d'una nova enquesta a l'Avui-El Punt" la gestió que apunta el nou president amb el futur de Johan Cruyff i un catalanisme més orientat a no ser gaire emprenyador, són el centre del debat.

Sobre les primeres decissions tècniques, es coincideix a atorgar els cent de gràcia amb l'esperança que els resultats siguin els que tots dessitgem, però tal i com s'avisava, Jordi Badia escriu en un article a NacioDigital.cat:

"Aquestes primeres decisions de Rosell
han generat polseguera perquè s’hi veu un afany de revenja i ressentiment impropis d’un president que té com a primera i més gran responsabilitat fomentar la concòrdia i la unitat del barcelonisme. Rosell s’ha trobat la mina que li havia deixat Laporta i en comptes de desactivar-la amb perícia l’ha feta esclatar. Comencem malament."

Respecte a la catalanitat del nou president -objecte de valoració al diari ABC - en Carles Ribera, manifesta en aquest article "Sandro, menys que un club" de l'Avui-Elpunt el següent:

" Però el club que presideix amb tot mereixement el senyor Rosell és molt més que una entitat esportiva. És un referent que per a molts catalans ha representat i representa, a falta d'altres, la màxima expressió de la nostra catalanitat reprimida per Espanya. És aquest component, i no només les innegables aportacions esportives, allò que ha fet gran el Futbol Club Barcelona. Allò que l'ha fet mereixedor del famós eslògan més que un club, que durant dècades ha fet fortuna merescuda. Per això sobta que el president Rosell no sigui al costat del seu poble el dia que el seu poble convoca un acte de reivindicació que ha de fer història. Presidir el Barça és molt més que presidir un club. El Mundial és cada quatre anys, l'Estatut ens l'estem jugant ara i aquí, no a Sud-àfrica."

A l'espera de novetats en la creuada de Sandro Rosell contra els anteriors gestors, Els dubtes raonables sobre els Boixos, i l'afer Ailanto Marketing, LTD; aquestes dues qüestions de les que parlem ja han esclatat. Caldrà estar atents a com es resolen.